Cerita Nurma
FollowDashboard
Sayang Diri Anda Sedalam2nya...!!!!!
Thursday, April 21, 2011 ? 0 Ultraman ?
Assalammualaikum dan salam 1MALAYSIA..dh lme aQ ase x tlis pape kat blog kesayangan aku nie.hee..yelaa pencen sebelum waktunya.t korang cakap aku HANGAT HANGAT TAHI AYAM..xse ah gitu..aku takde mase je kadang - kadang...sibok sekolah la katakan hahaha...


Arinie aku nak kongsi dengan korang tentang SAYANGI DIRI ANDA MELEBIHI MENYAYANGI ORANG LAIN .. bagi aku WAJIB .. hek2 .. korang?? Sunat, makruh, sah, xsah .. pape je ah .. up 2 u la an .. p bagi aku wajib tersangat - sangat .. yelaa .. sebagai manusia mesti pernah disakiti oleh orang lain .. selalunya perasaan la an .. DONT tipu2 .. mengaku je .. smue orang pernah terluka .. lpas terluka orang yang melukakan 2 ade tolong korang x ?? mestila xde an .. cam tak de perasaan je .. nak gak bagi penumbuk an .. p penumbuk 2 untuk laki2 ah .. klu pempuan yang melukakan ati kita gane plak?? belai ke?? wahahahahaha .. ingat kucing pe nak belai2 .. lantak ko demo lah kan .. den xdola nak membolai2 orang yang dah wat kite .. setakat nie aku belum disakitkan ati tahap raban an .. ummangai gitu deh.


setakat nie idup aku epi disamping orang yang tersayang terutama famili aku yang sentiasa support aku x putus2 .. aku sayang dorang ngat .. penyeri idup aku selagi belum berkahwin nie .. t lpas berkahwin tambah g sorang yang menyerikan idup aku an .. spe g klu bukan suami - suami aku .. wah!!!! ramai nye suami .. ccceeeyyhhh ..... gurau jah .. aku setia .. stay pada sorang je .. cian dye klu kite menduakan orang yang kite sayang .. xpasal2 lpas blik kerja future wife aku nyanyi lagu TERGAMAK KAU ... kan haru jadinye.xpasal2 aku plak jdi pengkritik x berbayar .. ALAMAK TERLEBIH SUDAH .. stop!!!


balik pada entry balik ea kawan2 .. cpat ngat aku terpesong dari jalan yang lurus .. ngeh.ble kite sakit diri kite yang merasainya, bile kite berduka diri kita yang tersa susahnya .. xde orang lain yang akan rasa sama seperti kite .. klu ade pun maybe MAKHLUK ALLAH 2  .. wahahahahaha .. main tilik2.xley bla .. kite kena tahu .. cmne pun dalam kehidupan kite xdapat lari dari masalah .. orang yang menyakitkan ati kita akan terus meniggalkan kite. . p taik yang dipalitkan pada ati kite kito gak yang tanggung .. tu deh.aku dah jadi serius semacam plak,, wahahahaha .. xley bla ..


setuju tak kawan2 .. aku nak member2 yang diluar sane jdila diri kita yang sebenar .. jangan DOWN ble ati disakiti .. mesti ade hikmah disebaliknya .. u must know this sentence "What U DO U WILL GET BACK". jadi klu kite tergolong dalam golongan yang baik2 n xssahkan orang percayala ALLAH akan balaskan dengan masa depan dan kehidupan yang lebih baik .. jangan aniaya orang aw .. ALHAMDULILLAH selama aku idup atas tanah MALAYSIA nie cme beberapa makhluk ALLAH yang penah wat aku ase tersekse .. p lantak ko dyola an .. aku tak kisah sebab sekarang aku ade life baru .. dulu bukan main kutuk2 aku .. klu kutuk belakang xpe .. nie depan2 beb .. meme menempah maut orang cam 2 an .. p aku tetap doa semoge orang2 lidi akan berubah .. umok dah meningkat beb .. jangan asyik nak kutuk2 jah..


errmm ... nanti selepas memasuki alam 20 an nie .. banyak bende yang aku nak tukar .. xse g aku main2 dalam kehidupan .. sebagai remaja tipula xnak diri disayangi dan menyayangi .. p cmne pn .. aklu ade pegangan idup aku sendri dalam percintaan .. "AKU HANYA SERAHKAN CINTAKU PADA YANG LAYAK SAJA" .. yyyyyeeeeeaaaaaaaa!!! cm ayat pelakon korea selatan plak .. p aku xkisah .. aku memang memaksudkan .. cinta kita xley dikongsi2 begitu je .. dan aku memang jenis begitu .. tak mudah untuk aku serahkan ati aku sebarang .. t silap bagi aku gak yang sakit .. cube bace balik entry aku 2 .. pe tajuk dye tuan2 dan puan? SAYANG DIRI ANDA sedalam2nya .. ade faham .. pada yang bercouple2 2 .. xse ah weyh .. hok jate ko hok tino ko xse ah masuk ke kelab couple2 nie .. jom ikut aku masuk club SINGLE BUT NOT AVAILABLE .. ha2 .. kan lebih molek .. cayola po yang den kato .. xmanis klu kite slalu couple n putus .. pada hok jate .. korang yang couple2 msti akan beri ati korang pada hok tino .. n tibe clash n bersame ngan pempuan lem .. korang penah pk x.. t lpas korang jmp gadis2 yang memang akan menjadi isteri korang pe yang korang tinggalkan untuk dye .. smstinye ilmu KEBATINAN korang mmg untuk isteri korang ah .. mstahil nk bagi kepada couple2 korang yang terdahulu .. p yang aku nak tekan kan ialah CINTA .. yellaaa memang korang adalah dimiliki oleh isteri2 korang p CINTA korang dah x sesuci mane sbb dh bgi pada orang lem sebelumnye .. jadi jom ikut aku kite bercintta cara ISLAM .. mg oyak ko hok tino yang mg suko dyo n terus TAARUF .. ade jodoh xkan kemana .. cayola apo yang den gtaw nie .. kite bercinta lepas akad nikah .. manis weyh .. PERCAYALAHHHHHHHHHHH .... hek2..


gelak2 gak .. p aku berharap pe yang aku nak smpaikan terlekat pada ati korang .. syang diri dulu .. lpas 2 baru bagi sayang kita pada orang lain .. ada faham kah apa yang aku cakap nie .. mestla an .. ENTRY nie aku khas kan pada remaja2 macam aku .. orang yang x termasuk dalam golongan nie boleh gak bace .. xslah pn .. kite baiki diri n nawaitu .. penting 2 .. oklaa .. sampai disini sajo den dapek taip .. t klu ade pape aku akan post entry terbaru k.. banyak yang aku nak kongsi .. hee .. daaa .. assalammualaikum ..

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post