Cerita Nurma
FollowDashboard
Melihat dengan mata...Membenar dengan hati....Berkata dengan lidah...usaha,doa dan tawakal..insyallah..
Thursday, January 20, 2011 ? 0 Ultraman ?
assalamualaikum...mulakan setiap kerja dengan bismillah dan sudahinya dengan alhamdulillah...tiada manusia ciptaan ALLAH di muka bumi ini yang sempurna,pasti ada cacat cela dan kekurangan di mana-mana..mungkin kita nampak kulit rambutan itu cantik,merah menyala namun tidak semestinya isinya sedap,manis..bak kata orang putih"don't judge a book by it's cover"begitu juga dengan manusia..

kenapa kita perlu menilai seseorang??ingatlah bahawa setiap hamba itu sama sahaja di sisi-nya apa yang membezakan kita adalah iman dan takwa...jangan nampak seorang yang bermuka masam dan tidak senyum itu sombong,mungkin dia ada sebab atau masalah yang tersendiri..wallahualam..

hmmmm,mungkin keputusan exam lepas amat tidak memberangsangkan,jatuh mendadak sampai ke kerak bumi..tidak mengapa,ingatlah bahawa gagal sekali tidak bererti gagal buat selama-lamanya...kuatkanlah semangat dan keazaman untuk berusaha dengan lebih gigih lagi...usaha taw,jangan tak berusaha dan mengharapkan kejayaan semata-mata..

usahalah bersungguh-sungguh..biar orang cakap apa pun kat kita,kita buat endah tak endah sahaja...lepas usaha buat solat hajat,doa banyak-banyak,minta restu mak ayah,minta maaf dengan sesiapa sahaja yang kita pernah gaduh,berdendam...moga-moga mereka semua maafkan kita dan berdoa untuk kejayaan kita..dan yang paling last,tawakal sahaja...kita sudah buat yang terbaik,jadi tunggu dan terima dengan reda sahaja segala qada' dan qadar... :D

insyallah..never give up and believe that u ca do it..gambatteh!

Labels: , , , , , , ,Thanks for reading :)
Older Post . Newer Post