Cerita Nurma
FollowDashboard
Tuesday, April 22, 2014 ? 0 Ultraman ?

Assalamualaikum my followers and my customer rasanya dah lama saya x update blog saya ni kan huhu ok sory bukan xnk update ke bukan sy brhenti blog tapi sy bz dgan kerja baru sy iaitu askarwataniah dgn latihannya lagi dn sy juga bz dengan bisnes sy iaitu jual bajukurung,makeup,dan rantaitangan nanti sy update gambar bagi korg tgok ye


























Thanks for reading :)


Lost World Of Tambun time
Wednesday, April 4, 2012 ? 0 Ultraman ?


Assalamualaikum semua peminat setia blogku hehehe peminat ke??....dah lama x update blog selalunye update facebook je...harini nurma akan update blog nak bagitahu pada 31.march.2012 hari tu nurma ngan kakak2 n abang n bakal .... pergi lost world kitaorang pergi pun pukul2 time tu xsmpat nak main gelongsor...tapi memang best la pergi lost world tu rasanya berbaloi bayar sebanyak rm45... xrugi pon sebab macam2 ada dalam itu...ok now nurma nak masukkan gambar2nya...




















Thanks for reading :)


Siapa dia sebelum daku
Tuesday, March 6, 2012 ? 0 Ultraman ?
Wah tajuk blog malam ini siapa dia sebelum daku bukan manusia or sapa2 okay...caeritanya begini mula2 aku dgar lagu siapa dia sebelum daku tu rasa macam best je kemudian aku pun on youtube duk pulun cari lagu ni hanya semata2 untuk didengar dan didownload....bila dah lama2 dengar aku rasa macam ada sesuatu je xkena xtau la kenapa....

Okay ni ayat petikan yang aku jumpa dari blog kawan aku . . . . .thankz Gojes bagi aku copy masuk lam blog aku

Dunia ini umpama lautan yang luas. Kita adalah kapal yang belayar di lautan yang telah banyak kapal karam di dalamnya.. andai muatan kita adalah iman, dan layarnya takwa, nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini..InsyaAllah..

To be without dreams is to be without hope;
to be without hope is to be without purpose.
Don't run through life so fast that you forget
not only where you've been, but also where you're going.
Life is not a race, but a journey to be savored
each step of the way..

"Kadang-kadang kamu tidak percaya dengan apa yang kamu lihat, kamu perlu percaya dengan apa yang kamu rasa. Dan jika kamu mahukan orang lain mempercayai kamu, kamu mesti merasa yang kamu juga mempercayai mereka, walaupun kamu dalam kegelapan, walaupun ketika kamu sedang jatuh."


Best regards,


Thanks for reading :)


Tahun baru..!! Semuanya Baru
Monday, January 2, 2012 ? 1 Ultraman ?
Assalamualaikum hai korang rasanya dah lama aku tak update blog kan hehehe...tahun baru ni aku nak update blog je memanjang okay disebabkan aku dh abes skolah boleh la aku update blog 24hours hehehe

Aku nak ucapkan terima kasih pada semua yang follow blog aku emmmmm aku terfikir nak wat contest la nanti aku bagitahu ye nak wat contest apa huhuhu

Okaylah aku nak cerita mengenai tahun baru emmm tahun baru ni semua orang fikir nak benda baru je kan terutamanta azam baru,,hidup,,semuanya baru ...umur dah makin meningkat di tahun baru ni juga kan
pada adik2 yang masih sekolah tu teruskan usaha anda untuk belajar ye jangan main2 tau terutamanya pada yang nak UPSR,PMR,dan SPM buat yang terbaik pulun sampai habis okay...habis exam baru on9 puas2 hehehe


Thanks for reading :)


" IISSHHHKKK..!! CABUTAN BERTUAH DAPAT HEADER "
Sunday, May 15, 2011 ? 0 Ultraman ?
                              Assalamualaikum hari ni aku join cabutan bertuah by cikgu wan
                                                        korang jom la join sekali wehhh...........

         
                                                                 
                                               
 

http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/05/iisshhhkkk-cikgu-buat-cabutan-bertuah.html

                                            syarat2 pernyataan::::
1::Wajib buat satu entri yang mengatakan anda join cabutan bertuah nih.. (suka ati nk cite ape pon)
2:Dalam entri pastikan ada link atau pautan untuk datang ke entri ini.
3::Make sure letak banner yang cikgu sediakan dalam entri anda ( nk copy gambar pon boleh, nak copy HTML kod banner pon boleh)
4::Tajuk entri : " IISSHHHKKK..!! CABUTAN BERTUAH DAPAT HEADER "
5::Follow blog cikgu??? Up to you.. Cikgu x kisah nak follow ke tak. Tiada paksaan di situ. Tapi kalau rajin, like laa Facebook page cikgu.. Boleh pantau pengumuman keputusan kan...
6::Dan yang last sekali, tag kat 2 org kawan lahh.. Seperti baisa laa.. Hehehe. Ajak mereka join... Tapi jangan paksa taw..Tak baik taw..

                                                                Apa2 Info korang leh rujuk blog cikgu  wan ye...

                                                                                   Saya Nak Tag::

                                                                                         Atoq Farah
                                                                                       
                                                                                         Hanim

Labels:



Thanks for reading :)


HarusKu Yang Pergi
Friday, May 6, 2011 ? 0 Ultraman ?


Lagu ni Membuatkan aku menangis bila mendengarnye......
Banyak pengajaran yang aku dapat daripada lagu ni...
Aku rasa macam bersalah je dengan someone people bila aku dengar lagu ni...
korang nk dengar lagu ni korang dengar je aku ta kesah...

Ni Liriknye...

  Berakhirlah kisah cinta                                                  
Kisah cinta kau dan aku
Yakin kan lah hati mu yg duka
Sebenarnya aku pun terluka
Tak ku pinta
Akhirnya ohh..begini


Mengapa diriku yg kau cinta
Jika hatimu pada dirinya
Tak kau fikir akhirnya kita kecewa

Sayang
Maafkan lah aku
Jika pintaku begini
Tak sanggup ku menanggung
Rindu yang tiada hujungnya
Kerana ku masih setia

Cinta
Tiada kesempatan
Pada dia yang ku sayang
Kasih yang kucurahkan
Menikam rasa jiwa ini
Gelaplah pintu cinta kita

Sayang harus ku yang pergi..

Kasih telah kau mungkiri
Impian cinta yang suci
Mungkin ada baiknya ohh sebegini..

Sayang
Maafkan lah aku
Jika pintaku begini
Tak sanggup ku menanggung
Rindu yang tiada hujungnya
Kerana ku masih setia

Cinta
Tiada kesempatan
Pada dia yang ku sayang
Kasih yang kucurahkan
Menikam rasa jiwa ini
Gelaplah pintu cinta ki
ta


Thanks for reading :)


Tutorial : Favicon
Thursday, May 5, 2011 ? 0 Ultraman ?


Nak thu ker, cm ner nak buadnyer.
Ikut langkah di bawah :)



1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)


</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .




<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

    paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)

*Letak URL gambar dekat Warna Merah ! :) 

Tak tahu nak caru URL gambar mcm mana ? LIHAT SINI !!


**PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!

Labels:



Thanks for reading :)




Older Post